Dentalkurser.dk

Orale slimhindelidelser og Patologi

Afholdes af Nordenta

Niveau: Basis Point: 3,5

Som tandlæge og tandplejer støder vi af og til på slimhindelidelser i klinikken, men vi ser dem ikke ofte nok til at kunne differentiere imellem dem. 


Målgruppe
Tandlæger og tandplejere.

Indhold
På dette kursus fokuserer vi på nogle af de vigtigste og oftest sete orale slimhindelidelser og giver dig bedre mulighed for at diagnosticere lidelserne, når patienterne kommer på klinikken.
Kurset indeholder en repetition af oral patologi så som forandringer i mundslimhinden fx forårsaget af rygning, infektioner, benigne slimhindetumorer, tumorlignende tilstande og tungesygdomme m.m. Derudover ser vi på, hvornår der kræves særlig opmærksomhed - især i forbindelse med diagnosticering af orale maligne tilstande og prækankroser. 
Flere lægemidler kan også forårsage orale slimhindeforandringer, og på kurset omtaler Jan Tagesen ligeledes eksempler på disse. Sidst men ikke mindst får du et indblik i behandlingsmulighederne af de forskellige patologiske tilstande.

Efter kurset har du helt styr på:

  • Diagnosticering af orale slimhindelidelser
  • Hvornår der kræves særlig opmærksomhed
  • Behandlingsmulighederne af de forskellige patologiske tilstande

 

Kursusgiver

 

 

Jan Tagesen

Jan Tagesen er ansat som specialtandlæge/ afdelingstandlæge på Afd. for Kæbekirurgi
og Oral Patologi, Institut for Odontologi og Oral Sundhed, Health, Aarhus Universitet og underviser ved Institut for Oral Sundhed (tidl. SKT), Health, Aarhus Universitet,
samt kirurgisk konsulent ved Regionsspecialtandplejen, Viborg Sygehus.

 

 

Kursushold


Vælg hvilket hold du vil deltage på og klik "Tilmeld kursus".

Ingen planlagte hold

Copyright Dentalkurser.dk - - CMS