Dentalkurser.dk

Tandlægeoverenskomsten

Afholdes af Nordenta

Niveau: Basis Point: 3

Facts og fælder – på tredje år

 


Kursets formål er at inspirere deltagerne til at benytte tandlægeydelser - med eller uden tilskud – på den mest hensigtsmæssige måde. Herved kan klinikkerne opnå den fagligt rigtige behandling og samtidig afregne behandlingen korrekt i forhold til de gældende regler.

Tandlægeoverenskomsten fra april 2015 (tidligere kaldet Sygesikringsoverenskomsten) danner grundlag for kursets forløb bl.a. ved at inddrage Sundhedsstyrelsens Nationale Kliniske Retningslinjer for indkaldeintervaller og behandling af sygdomme i væv omkring tænder og tandimplantater (PA-behandling).

Kurset tager udgangspunkt i retningslinjerne og knytter hertil de enkelte ydelsesgrupper: Undersøgelser, kontrol, parodontalbehandling og forebyggelse, frie ydelser m.v.

Ydelsernes brug efter reglerne i tandlægeoverenskomsten fra 2015 bliver gennemgået og sat sammen i nogle af de forskellige kombinationer, der aktuelt er mulige – dog kan det af tidsmæssige grunde blive nødvendigt at prioritere indholdet.

I forbindelse med ydelsesanvendelsen er det vigtigt, at journalføringen er korrekt. Dette forhold bliver implementeret i kursets forløb.

Med fokus på en kliniks brug af de overenskomstmæssige ydelser – og konsekvenserne i relation til afvigelser fra det anvendte ydelsesantal på regionsplan og landsplan - vil kurset gøre dig i stand til at læse regionens kontrolstatistikker. Derudover
får du tips til, hvordan du selv kan følge dit ydelsesforbrug ved hjælp af klinikkens IT administrationssystem.

 

Kursusgiver:

Torben Andersen

Torbens speciale er inden for lovgivning, overenskomstforhold og praksisadministration for tandlæger, tandplejere og klinikassistenter. Torbens erfaringer stammer fra mange års fagpolitisk arbejde, klagesagsbehandling i Sønderjyllands Amt, konsulentfunktion for Det Sociale Nævn i Statsforvaltningen Syddanmark og faglig konsulent for Sundhedsstyrelsen.

 

 

Kursushold


Vælg hvilket hold du vil deltage på og klik "Tilmeld kursus".

Ingen planlagte hold

Copyright Dentalkurser.dk - - CMS