Dentalkurser.dk

Panoramarøntgen

Afholdes af Tandlægeforeningen

Niveau: Basis Point: 2,5

Kursus i panoramarøntgen - indikation, optagelse, diagnostik og beskrivelse af fund

Til sufficient journalføring hører, at man anfører indikation for røntgenundersøgelse. Dertil kommer, at alle patologiske og/eller anomale fund på en røntgenoptagelse skal diagnosticeres og beskrives. I forbindelse med tilsyn fra Sundhedsstyrelsen lægges vægt på disse faktorer i journalføringen, fx er det blevet anført at "Der mangler journalført indikation, røntgenbeskrivelse og diagnose(r) på panoramarøntgenbillede".


Panorama-undersøgelse kan udføres på flere indikationer. Er undersøgelsen fx udført for at få et overblik over visdomstænderne, er det imidlertid stadig vigtigt, at optagelsen gennemgås systematisk, da hele det bestrålede område skal vurderes. Samtlige patologiske fund skal beskrives og diagnosticeres.


Kurset vil indeholde en diskussion af fund på panorama-optagelser i relation til tænder, knogle og blødtvæv. Der vil blive vist eksempler på beskrivelse af fundene for forskellige patologiske tilstande. Det vil desuden blive vist, hvordan optagelsen kan indblændes, hvordan optagelsens kvalitet skal vurderes og ikke mindst i hvilke tilfælde, der er grund til en omtagning.
Endeligt vil Sundhedsstyrelsens regler for patienter, henvist for panorama-undersøgelse på anden klinik end den behandlende, blive gennemgået.

Kursusgivere: Kursusgivere er Louise Hauge Matzen og Ann Wenzel

 

Kursushold


Vælg hvilket hold du vil deltage på og klik "Tilmeld kursus".

Ingen planlagte hold

Copyright Dentalkurser.dk - - CMS