Dentalkurser.dk

Akutte situationer og førstehjælp

Afholdes af Nordenta

Niveau: Videregående Point: 3,5

Akutte situationer i odontologisk praksis er heldigvis relativt sjældne. Imidlertid vil enhver tandlæge på ét eller andet tidspunkt komme ud for, at en patient bliver dårlig enten i forbindelse med eller uafhængigt af den tandlægelige behandling.

MÅLGRUPPE

Tandlæger, klinikassistenter og tandplejere.

INDHOLD

Som tandlæge er man ikke trænet i diagnostik og behandling af akutte situationer, men vi har gennem basale kundskaber i anatomi og fysiologi et godt grundlag for at kunne yde tilstrækkelig og måske livreddende førstehjælp. For at kunne stille en sandsynlig diagnose og iværksætte behandling er der behov for en vis teoretisk viden omkring akutte situationer, deres opståen samt indlæring af få praktiske procedurer som hjertemassage og kunstigt åndedræt.

På dette kursus gennemgår vi forskellige akutte situationer i odontologisk praksis bl.a. patofysiologi og deres behandling med hovedvægt på hjertekredsløbet og respirationssystemet. Endvidere kommer vi omkring teorien om de basale genoplivningsprocedurer - hjertemassage og kunstigt åndedræt, procedurer ved
nødtracheotomi og anvendelse af defibrillator (hjertestarter) samt gennemgang af relevant førstehjælpsudstyr. Afslutningsvis udfører kursusdeltagerne HLR øvelser (hjertemassage og kunstigt åndedræt) på fantomdukke, og vi demonstrerer  brugen af en hjertestarter.

Efter kurset har du helt styr på:

  • Akutte situationer i odontologisk praksis og behandling heraf
  • Teorien om de basale genoplivningsprocedurer
  • Brugen af relevant førstehjælpeudstyr

Kursusgiver:

Kursugiver

 

 

 

 

Jan Tagesen

Jan Tagesen er ansat som specialtandlæge/ afdelingstandlæge på Afd. for Kæbekirurgi
og Oral Patologi, Institut for Odontologi og Oral Sundhed, Health, Aarhus Universitet og underviser ved Institut for Oral Sundhed (tidl. SKT), Health, Aarhus Universitet,
samt kirurgisk konsulent ved Regionsspecialtandplejen, Viborg Sygehus.

 

Tilmelding


Klik på "Tilmeld kursus" for at bestille dette individuelle kursus.

Copyright Dentalkurser.dk - - CMS